2010. január 18., hétfő

Ízletes sült kelbimbó

Kelbimbó-a téli hónapok sztárja



Látványnak sem utolsó üde zöld színével.Már fogyasztása elött jótékony hatással bír:hangulatjavító.Ezentúl jelentős vitamin-és ásványianyag tartalmú,immunrendszert erősítő,emésztést serkentő,gyulladáscsökkentő,antioxidáns hatású.S hát a bónusz:alacsony energiatartalma.Termesztése apró konyhakert esetében is megoldható,ezért a következő télen talán már saját termést szüretelünk.De a piacokon is is barátságos áron beszerezhető a frissen szedett,hazai kelbimbó.Tudom,hogy néhány országban ez a karácsonyi pulykasült kísérője,mi leginkább ilyentájt esszük köret,vagy kímélő egytálétel formájában.


Ízletes sült kelbimbó
Megmosom,felső levelét,szárát levágom,megsózom(20 dkg-ként kb.egy kávéskanálnyival).Tűzálló tálba rakva megszórom frissen őrölt borssal,meglocsolom olívaolajjal és alufóliával letakarva 25 perc alatt megsütöm.Tálaláskor apró,pirított baconnal és juhtúróval megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.