Finomat főzni kevés időráfordítással nem könnyű,de nem is lehetetlen.Ez viszont egy ilyen étel ami ráadásul még egészséges is.S nem elhanyagolható szempont,hogy nem kell szaladgálni az alapanyagok után.Hús általában van a fagyasztóban,a hozzávaló zöldségekből is mindig akad a pincében.Ezért is készült először:abból főztem amit otthon találtam.Azóta is nagy kedvencünk,szívből ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók(2 főre):
-2 db egész csirkecomb
- 2 cékla,2 sárgarépa,1 fehérrépa,2 közepes burgonya
-2 fej fokhagyma
-mustár,szárított kakukkfű,balzsamecet,olívaolaj,só
frissen őrölt bors
A húsokat sózom,borsozom,bőrős felüket vékonyan bedörzsölöm dijoni mustárral.A zöldségeket megtisztítom,karikára,kockára vágom.1/2 dl olívaolajba keverek kb 2 ek.balzsamecetet,két gerezd zúzott fokhagymát,kevés mustárt,szárított kakukkfüvet,borsot majd erősen megsózom s ráöntöm a zöldségekre.Nagy sütőtálba teszem a csirkecombokat bőrős felükkel felfelé,melléjük kerülnek a héjjában hagyott fokhagymagerezdek s a tál másik felébe a zöldségek.Alufóliával letakarva 200°c-os sütőben kb.másfél óra alatt megpuhulnak,majd fólia nélkül 10 percig pírítom,hogy a húsok bőre ropogós legyen.A fokhagymagerezdek nemcsak ízesítők,megsülve a héjjból könnyen kisszippanthatók az isteni gerezdek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése