2010. március 16., kedd

Ízes csirkecomb zöldségekkel

Ízes csirkecomb zöldségekkel sütve


Finomat főzni kevés időráfordítással nem könnyű,de nem is lehetetlen.Ez viszont egy ilyen étel ami ráadásul még egészséges is.S nem elhanyagolható szempont,hogy nem kell szaladgálni az alapanyagok után.Hús általában van a fagyasztóban,a hozzávaló zöldségekből is mindig akad a pincében.Ezért is készült először:abból főztem amit otthon találtam.Azóta is nagy kedvencünk,szívből ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók(2 főre):
-2 db egész csirkecomb
- 2 cékla,2 sárgarépa,1 fehérrépa,2 közepes burgonya
-2 fej fokhagyma 
-mustár,szárított kakukkfű,balzsamecet,olívaolaj,só
 frissen őrölt bors

A húsokat sózom,borsozom,bőrős felüket vékonyan bedörzsölöm dijoni mustárral.A zöldségeket megtisztítom,karikára,kockára vágom.1/2 dl olívaolajba keverek  kb 2 ek.balzsamecetet,két gerezd zúzott fokhagymát,kevés mustárt,szárított kakukkfüvet,borsot majd erősen megsózom s ráöntöm a zöldségekre.Nagy sütőtálba teszem a csirkecombokat bőrős felükkel felfelé,melléjük kerülnek a héjjában hagyott fokhagymagerezdek s a tál másik felébe a zöldségek.Alufóliával letakarva 200°c-os sütőben kb.másfél óra alatt megpuhulnak,majd fólia nélkül 10 percig pírítom,hogy a húsok bőre ropogós legyen.A fokhagymagerezdek nemcsak ízesítők,megsülve a héjjból könnyen kisszippanthatók az isteni gerezdek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.