Zalaegerszegen járva van egy étterem ahol mindig megállunk ebédelni.Barátságos árak,figyelmes személyzet,nagyon jól elkészített ételek-ezek jellemzik a Kiskondást.Bár főképp hagyományos ételek szerepelnek a kínálatukban a naponta változó egy oldalnyi ajánlatok között mindig találunk kedvünkre valót.
Tavaly a tengerpartról hazafelé is bekerültünk ebédelni egy jót.S még milyen jót...Azóta is többször elkészítettem itthon.Igazi ünnepi étel lett nálunk.Egyrészt mert nagyon harmonikus,nem mindennapi a kacsamell és a vargánya találkozása.Másrészt az a nyaralásunk nagyon jól sikerült,s ahányszor csak belekóstolunk ezen ételbe visszaköszönnek az emlékek,az a boldog,kipihent,nyugodt állapot.
Vargányás kacsamell
2 db kacsamellfilé
30 dkg friss vagy fagyasztott vargánya
1 dl tejszín
20 dkg penne (tollhegy)tészta
1 dl száraz vörösbor
kb. egy evőkanálnyi dijoni mustár
két gerezd fokhagyma
só,frissen őrőlt fehérbors,kevés kacsazsír
A kacsamelleket sózom,borsozom,vastag aljú serpenyőben kevés kacsazsíron előpirítom,majd lefedve puhára párolom.A kacsák alól kiveszek egy kevés zsiradékot,melyen megpírítom a gombákat, belenyomom a fokhagymákat,sózom,borsozom majd hozzáöntöm a bort és átforralom. A tejszínt elkeverem a mustárral,és ezt is hozzákeverem.A kacsák alól a pecsenyelevet is belekeverem a mártásba(ha sok zsírt engedtek abból szedek le).
Tálaláskor a a kifőtt tésztát elkeverem a mártással,a kacsamellet pedig felszeletelem.S hogy a megbontott jóféle vörösbor se menjen kárba (s csakis ezért)elkortyolgatjuk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése