Ezt a receptet a férjem hozta a házasságunkba.Mivel nagyon szereti a szerb konyhából ismert sültpaprikát,így ez is nagy kedvence.Csoda-e hát,hogy mindig ő süti és pucolja a paprikákat?
Hozzávalók:
6 db húsos zöldpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
10-10 fekete és zöld magozott olívabogyó
20-30 db kapribogyó
só,frissen őrölt bors
olívaolaj,balzsamecet
friss bazsalikom
A paprikát forgatva megsütjük.Lehet gázrózsa lángja felett,sütőben,de legjobb grillen.Ezután lehúzzuk a héjját és felcsíkozzuk.Hagyjuk kihülni és összekeverjük az áttört fokhagymával,az olaj-és kapribogyókkal.Meglocsoljuk olívaolajjal,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk és balzsamecetet csurgatunk rá.A bazsalikomot felaprítjuk és beleszórjuk,majd az egészet alaposan összekeverjük.Akkor az igazi ha legalább egy napig a hűtőben pihen.Grill húsok mellé egy ekkora adag 4 embernek mennyei vacsora.
3 megjegyzés:
A sült paprika salátát mi is imáldjuk (félig szerb férj mellett nem is lehet másként)! A mi családi variációnk egy kicsit más, de ezt is szívesen kipróbálnám:)
Ez nagyon klassz, és még olivabogyó is van benne...befér még az összefoglalóba, köszi!:)
Kedves "családi tűzhely"!Az én férjem magyar,neki csak a gyomra szerb félig.Imádja a balkáni ételeket,s most már én is.
Megjegyzés küldése