2010. június 22., kedd

Sültpaprika-saláta

Sültpaprika-saláta



Ezt a receptet a férjem hozta a házasságunkba.Mivel nagyon szereti a szerb konyhából ismert sültpaprikát,így ez is nagy kedvence.Csoda-e hát,hogy mindig ő süti és pucolja a paprikákat?







Hozzávalók:

6 db húsos zöldpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
10-10 fekete és zöld magozott olívabogyó
20-30 db kapribogyó
só,frissen őrölt bors
olívaolaj,balzsamecet
friss bazsalikom

A paprikát forgatva megsütjük.Lehet gázrózsa lángja felett,sütőben,de legjobb grillen.Ezután lehúzzuk a héjját és felcsíkozzuk.Hagyjuk kihülni és összekeverjük az áttört fokhagymával,az olaj-és kapribogyókkal.Meglocsoljuk olívaolajjal,ízlés szerint sózzuk,borsozzuk és balzsamecetet csurgatunk rá.A bazsalikomot felaprítjuk és beleszórjuk,majd az egészet alaposan összekeverjük.Akkor az igazi ha legalább egy napig a hűtőben pihen.Grill húsok mellé egy ekkora adag 4 embernek mennyei vacsora.

3 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

A sült paprika salátát mi is imáldjuk (félig szerb férj mellett nem is lehet másként)! A mi családi variációnk egy kicsit más, de ezt is szívesen kipróbálnám:)

Kata írta...

Ez nagyon klassz, és még olivabogyó is van benne...befér még az összefoglalóba, köszi!:)

Tálaló írta...

Kedves "családi tűzhely"!Az én férjem magyar,neki csak a gyomra szerb félig.Imádja a balkáni ételeket,s most már én is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.