2010. június 24., csütörtök

Epervelő télire

 Ízek télire

Nem kényeztet idén bennünket az időjárás.A szép áprilisi időben rendbetett apró konyhakertünkben áll a víz,szinte lehetetlen bármit is csinálni benne.Az eper megrepedezik mielött beérne,s közben a csigák is rájárnak.A paradicsom roskadozik a méregzöld termés alatt,de ilyen időben esélytelen,hogy bepirosodjanak.A zöldségesstandokon is csillagászati áruk van a gyümölcsöknek,zöldségeknek.Nem is csoda,hiszen nagy kincs minden amit nem vitt el ár vagy jégeső.
Azt hiszem az idei nyárból kevés ízt sikerül majd télre elmenteni.


Epervelő fagyasztva

Igazából nem is recept,inkább ötlet,amit egy kolléganőm ajánlott pár éve.Jó benne,hogy kevés gyümölccsel is érdemes nekikezdeni.
Én általában többször csinálok keveset,ahogy a gyümölcs érik.






Ehhez a 3 db kb. 2dl-es dobozhoz 70 dkg megtisztított epret összeturmixoltam 3 evőkanál cukorral.
Nagyon finom vanilíafagylalt önteteként vagy gyümölcslevesnek a nyár (ha lesz) folyamán.Télen tejbe,joghurba keverjük.Gyors desszert is készülhet belőle,ha elkeverjük mascarponéval és babapiskótával rétegezve lerakjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.