2010. július 12., hétfő

Tavaszi zöldségleves

Kettő az egyben

Ezeken a forró nyári napokon tartalék üzemmódban főzök.Leves viszont kell.Sokszor hideg,olykor meleg.A zöldségleves nagy kedvenc,s most még zsenge alapanyagokat lehet hozzá beszerezni,kertből piacról.Általában az elkészített leves felét leturmixolom,így két egymást követő napon sem kell ugyanazt ennünk.S a turmixolt változat hidegen-melegen egyaránt finom.


Zsenge tavaszi zöldségleves-nyáron




Hozzávalók:

újhagyma
sárgarépa,fehérrépa
zellergumó
karalábé
karfiol
friss zöldborsó
kellevél,petrezselyemzöld
só,bors,olívaolaj

A hagymát apróra vágva olívaolajon megdinsztelem.A zellert,fehérrépát apróra kockázva rádobom,párolom kicsit.Ezután kerül rá a felkarikázott sárgarépa,a felkockázott karalábé.Pár perc párolás után felengedem vízzel beleteszem a rózsáira szedett,megmosott karfiolt,a kifejtett zöldborsót,és néhány kellevelet.Sózom,borsozom s készre főzöm.Az apróra vágott petrezselyemzöldet csak akkor teszem bele ha már elzártam alatta a gázt.
A leves felét,hogy ne legyen túl sűrű kicsit bővebb lével leturmixolom,s elteszem másnapra.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.