2010. július 27., kedd

Mozzarella rántva

Megbolondítva

A rántott sajt nem egy különleges étel.De egy csipet déli fűszer s máris  nyári hangulatot áraszt a tányérról.Lehet,hogy azért érzem bele a tengerpart hangulatát sok ételbe mert idén orvosi javaslatra nem láthatom s érezhetem a sós tenger ízét,a simogató tengeri szellőt,s nem hallhatom a partot csapkodó hullámok nyugtató hangját.Mégis talán nem túlzok,hogyha azt mondom ez a tányér étel nemcsak egy adag rántott sajt.

Mozzarella rántva,aszalt paradicsommal és zöldtartárral

Hozzávalók:

személyenként 2 szelet 1,5-2 cm-es mozzarella sajt
aszalt paradicsom lecsepegtetve
tartármártás lehetőleg házi majonézből
bazsalikom
liszt,tojás,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A lepényhez:30 dkg(BL 80-as) liszt,2 kk.só 5 g szárított élesztő,1 kk.cukor
2 evőkanál olívaolaj,kb.2 dl langyos víz.Tetejére 1 fej fokhagyma összezúzva 1 dl olívaolajjal elkeverve.


Elöször is összekeverem a lepényhez a tésztát,s letekarva hagyom néhány órát kelni.
Házi majonézben elkeverek tejfölt és natúr joghurtot felesben majd nagy csokor bazsalikomot is teszek bele felaprítva.
A sajtokat bepanírozom:liszt,tojás,zsemlemorzsa,s újból tojás és zsemlemorzsa.Hűtőbe teszem legalább fél órára.
A megkelt tésztát lisztezett sütőpapíron kinyújtom,tepsibe rakom s lekenem a fokhagymás olívaolajjal.200 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt megsütöm.
Közben a sajtokat bő,nagyon forró olajban kb.2-2 perc alatt aranybarnára sütöm.
A szárított paradicsomot és a zöldtartárt tálkákba szedem,s tányérra teszem a sajtkarikákkal,meg egy-egy szelet lepénnyel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.