2010. augusztus 11., szerda

Kékpenészes kenegetőkrém

Hangulatos nyári esték

Szeretem a reggeleket.Kiülni a teraszra egy csésze kávéval s hallgatni ahogy ébred a természet.S szeretem az estéket.Egy hosszú és fárasztó nap után nézni a lemenő nap sugarait,jóízűeket beszélgetve,zamatos borok mellett.
Ilyenkor jól jön valami gyors de annál  finomabb vacsoraféle borkísérő.

Kékpenészes kenegetőkrém



Ezt az ételt rendszerint a férjem készíti el;az ő családjában került gyakran terítékre.
Minőségi,kicsit krémes (leginkább francia pl:Fourme D'ambert)kékpenészes sajtba villával jól eldolgozunk kb.egyharmadnyi vajat vagy vajkrémet.Ízesíteni nem kell;ha finom a sajt sem sót,sem más fűszert nem igényel.
Pírított barnakenyérre kenjük,finom olívabogyóval esszük és testes vörösbort kortyolgatunk mellé.  

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.