Marcipános szaloncukor
Jó öt éve,hogy rákkatantunk a marcipántortára.Azóta karácsony nem telik el nélküle.Az ahhoz használt marcipántömb adta az első ötletet saját szaloncukor elkészítéséhez.A marcipánt porcukorral és reszelt narancshéjjal összegyúrtam s abból formáztam szaloncukrokat.
Ehhez a mostani verzióhoz darált mandulából készül a marcipán,de így sem késő még nekikezdeni,én két adaggal bő egy óra alatt végeztem a hétvégén.A csomagolást meg már rá lehet bízni a család többi tagjára.Csak úgy,hogy szem elött legyenek.Máskülönben esélyes,hogy alaposan megcsappan a készlet.
Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
15 dkg porcukor
1 narancs reszelt héjja és leve
csipet fahéj
3 dkg vaj olvasztva
kb. 20 dkg étcsokoládé
alufóliához hasonló díszcsomagoló
A mandulát,porcukrot,elkeverem a narancs reszelt héjjával és levével,az olvasztott vajjal.Szükség szerint néhány csepp vizzel masszává gyúrom.Továbbiakban úgy járok el mint a kakaós szaloncukornál.
2010. december 21., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése