2011. január 4., kedd

Korhely leves

Pedig egy kortyot sem ittam...

Tegnap korhely-levest ebédeltünk.Tudom,hogy  ez az év első napján szokás,macskajaj ellenszereként.De miután mi az idén csendesen ünnepeltünk,nem volt fontos,hogy elsején ezt együnk.
Viszont ki nem hagynánk,mert nagyon jól esnek az ilyen tartalmas forró levesek a tél derekán.
Csakhogy délelött mikor kinéztem az udvarra azt hittem a szemem szikrázik:a vakító napsütésben gyönyörűen hullott a hó.Épp fölöttünk volt egy felhő,amelyben Holle-anyó rázta a párnákat.



Napfürdőzik a korlátra ültetett maci.

Korhely leves





Szerintem ez is olyan étel melyre a legtöbb háznál megvan a saját,jól bevált recept.Nos nálunk ez a következő:

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kisebb sárgarépa
2 szelet húsos szalonna
1 szál füstölt kolbász
1/2 kg savanyú káposzta
1 marék szárított vargánya gomba
3 dl húsleves alaplé
olaj,liszt
pirospaprika

A vöröshagymát apróra kockázom,a szalonnát vékonyan felcsíkozom,majd kevés olajon elkezdem őket sütni,dinsztelni.Közben a sárgarépát is apróra kockázom s ezt is hozzáadom,majd az áttört fokhagymát.Felengedem a húsleves alaplével,s kb. ugyanannyi vízzel majd beleteszem a savanyúkáposztát,meg a szárított vargányát.A kolbászt felkarikázom,s ha forr a leves hozzáadom.Fedő alatt puhára főzöm.2 evőkanálnyi lisztből világos rántást készítek,megszórom pirospaprikával,s a levesbe keverem.Sózni menetközben nem kell,általában elég az alapanyagokban lévő só.Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.