2011. február 1., kedd

Csak egy kacsa

Csak egy kacsa

-4 tányér tartalmas,ízes leves
-4 adag kacsasült
-6 adag(kb.2 liter)leves lefagyasztva,alaplének zöldséglevesekhez
-2 csatosüveg igazán finom kacsazsír.



Mindez egyetlen kacsából.
Korábban mindkettőnk családjában egyben sütötték.Csakhogy már egyikünknél sem élnek olyan nagyszülők,akik megajándékoznának bennünket néha,így nem nagyon került asztalunkra.Mert valljuk be nem olcsó a piacokon.Igaz párszor vettünk s megsütöttem,de mindig arra jutottam,hogy nem éri meg.Így a hentesnél kötöttem ki,ahányszor csak megkívántunk egy vargányás kacsamellet.
Bő egy éve azonban egy barátunkon keresztül tudunk szép házi kacsát venni háromezer forint körüli áron.
S  most már feldarabolom(pontosabban az Anyukám),a mellet lefilézem,s a csontokból,nyakból,szárnyakból levest készítek.Annyi lesz,hogy bőven tudok lefagyasztani későbbi krémlevesekhez.A melleket,a combokat,a májat és a hájakat vastag aljú serpenyőben ropogósra sütöm.A hús ha ketten vagyunk rá két napi ebédünk.A kisült zsír friss házi kenyérrel vagy héjjában sült krumplival  hmmm...ötcsillagos.Nyáron zsályával ízesítve pedig tovább fokozható az ízélmény.


Így már azt gondolom megéri.S bár karácsonykor is ettünk kacsát,nem esett nehezünkre most hétvégén ismételni. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.