2011. március 25., péntek

Csirkemell pesto és prosciutto között

A férfiak rémálma...

...az "ízetlen"csirkemell.Ellenben a marhapörkölt meg a sült oldalas mindig betalál.
Míg én szívesen eszem kevés olívaolajon megsütött csirkemellet salátákkal,főzelék feltéteként addig a férjem furcsán nézi végig és egyáltalán nem érti mit szeretek rajta.
Csakhogy nem ehet ő sem állandóan szaftos,zsíros húsételeket,így kompromisszumot kötöttünk.Ha ízes,karakteres ételeket készítek csirkemellből,akkor egye fene néha megeszi.
Ennek az egyezségnek a jegyében készült az alábbi étel.S a szigorú zsűrim továbbengedte:-)

Csirkemell pesto és prosciutto között

Elöljáróban megjegyezném,hogy aki nem várja a nyarat eszébe se jusson elkészíteni.Ugyanis amikor sül valami hihetetlen,nyáridéző illatok járják be a konyhát köszönhetően a pestoban lévő bazsalikomnak. 


Hozzávalók:

egy egész csirkemellfilé
kb 4 evőkanál zöld pesto
4 vékony szelet prosciutto sonka
olívaolaj,frissen őrölt bors

A csirkemellből négy szép szeletet vágok,kicsit kiklopfolom.Ami apróbb darab kimarad félreteszem.A szeletek egyik felére egy-egy evőkanál pestót teszek(nyáron frisset készítek,ilyenkor,mivel nincs elég bazsalikom üvegest használok) majd félbehajtom.Kicsit borsozom majd a sonkával betekerem.Sózni nem szoktam,szerintem elég neki amit a sonkából magába szív.Megtűzni sem kell,nem esik szét ha óvatosan forgatom.Kevés olívaolajat csurgatok egy serpenyőbe majd beleteszem a húsokat.Közepes tűznél kb.5-5 percig sütöm mindkét oldalukat.A megmaradt húsdarabokat sózva,borsozva szintén megsütöm.Jó lesz salátára,esetleg szendvicsbe.
Köretnek sült zöldségrőzsét készítek mellé,kakukkfű helyett bazsalikommal.

2 megjegyzés:

Beastie írta...

zöldségrőzse - de jól hangzik :)

Tálaló írta...

Köszi Beastie!S ha jól gondolom te sem veted meg a zöldségeket:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.