2011. március 22., kedd

Sárgaborsópüré húspogácsával

Tavaszi nagytakarítás


Mármint kamrában,hűtőben.Mivel nemsokára rengeteg friss zöldséghez,gyümölcshöz lehet hozzájutni igyekszem a tartalékokat felhasználni.Így került most sor a sárgaborsóra.Feltétnek a fasírt helyett zsemle nélküli húspogácsát sütöttem,minimális olajban.S mivel a borsó sem igényli,hogy liszttel sűrítsem,azt hiszem finom,mégis könnyű ebédünk volt. 

Sárgaborsópüré húspogácsával



Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg darálthús(nálam sertés-marha felesben)
só,bors,olívaolaj

A hagymákat apróra vágom.A borsót alaposan megmosom s annyi vízben ami ellepi felteszem főni.Hozzáadom a fele vöröshagymát s a fele fokhagymát,sózom,frissen őrölt fehérborsot tekerek rá.Fedő alatt párolom,ha felitta a vizet utánaöntök egy keveset csak azért,hogy ne égjen le.A húsban elkeverem a többi hagymát s azt is sózom,borsozom.Mikor a borsó megpuhult villával egy kicsit összenyomkodom.Közben pedig a húsból kis pogácsákat gyúrok,s kevés olívaolajat öntve a serpenyőbe szépen megsütögetem őket.Mi ettünk még hozzá néhány zsenge spenótlevelet is,s az egészet kevés olívaolajjal meglocsolva tálaltam.Két adag lett ebből a mennyiségből.  

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.