Olvadás
Miért nem tud úgy köddé válni minden fölös kiló rólam,ahogy a rengeteg hó eltűnt néhány nap leforgása alatt?
Milyen jó lenne,ha a napsütés nemcsak a havat olvasztaná...
Brokkolisaláta
Laktat,eltelít,energiát ad.Ráadásul rendkívül egészséges és percek alatt elkészül.Könnyű vacsorának,főételként roston sült húsokhoz remek választás.Télidőben jól helyettesítheti a friss zöldségekből készülő salátákat.
Hozzávalók(2 adag):
egy közepes brokkoli rózsái
tetszés szerinti mennyiségű feta sajt és mandulaforgácsok
só,bors,olívaolaj,szódabikarbóna
A brokkoli rózsáit enyhén sós és szódabikarbónás vízbe teszem, majd 4-5 perc főzés után átrakosgatom egy tál hideg vízbe.Így készítve szép zöld színű és kissé ropogós marad.Leszűröm meglocsolom olívaolajjal és megszórom feta sajttal.Ha van a hűtőben akkor fűszeres feta sajtot használok és ennek az olajával is locsolom meg.Vékony mandulaforgácsokat száraz serpenyőben enyhén megpirítok és a tetejére szórom.
A brokkoli megmaradt szárát esetleg néhány félretett rózsával együtt elteszem.Aztán egy-két nap múlva pillanatok alatt levest készítek belőle: egy szem burgonyával,sós vízben(még finomabb maradék húslevesben) puhára párolom,összeturmixolom és kevés tejszínnel összeforralom.Reszelt,leginkább füstölt sajjtal megszórva tálalom.
2013. február 6., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése