2013. február 6., szerda

Brokkolisaláta

Olvadás

Miért nem tud úgy köddé válni minden fölös kiló rólam,ahogy a rengeteg hó eltűnt néhány nap leforgása alatt?
Milyen jó lenne,ha a napsütés nemcsak a havat olvasztaná...


Brokkolisaláta

Laktat,eltelít,energiát ad.Ráadásul rendkívül egészséges és percek alatt elkészül.Könnyű vacsorának,főételként roston sült húsokhoz  remek választás.Télidőben jól helyettesítheti a friss zöldségekből készülő salátákat.




Hozzávalók(2 adag):

egy közepes brokkoli rózsái
tetszés szerinti mennyiségű feta sajt és mandulaforgácsok
só,bors,olívaolaj,szódabikarbóna

A brokkoli rózsáit enyhén sós és szódabikarbónás vízbe teszem, majd 4-5 perc főzés után átrakosgatom egy tál hideg vízbe.Így készítve szép zöld színű és kissé ropogós marad.Leszűröm meglocsolom olívaolajjal és megszórom feta sajttal.Ha van a hűtőben akkor fűszeres feta sajtot használok és ennek az olajával is locsolom meg.Vékony mandulaforgácsokat száraz serpenyőben enyhén megpirítok és a tetejére szórom.
A brokkoli megmaradt szárát esetleg néhány félretett rózsával együtt elteszem.Aztán egy-két nap múlva pillanatok alatt levest készítek belőle: egy szem burgonyával,sós vízben(még finomabb maradék húslevesben) puhára párolom,összeturmixolom és kevés tejszínnel összeforralom.Reszelt,leginkább füstölt sajjtal megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.