2013. március 4., hétfő

Bakonyi sertésszelet

Vasárnap

Más mint a többi.Hiába vagyunk  itthon hétköznap is néha együtt,ez a nap akkor is a hét megkoronázása.Ráérősebb,nyugodtabb.Erre a napra sosem tervezek bevásárlást,takarítást.Nem csörögnek telefonok,nincs elinéznivaló.
Ezért délelőttre(főleg ilyen szép időben mint a tegnapi)mindig valami kellemes programot keresünk:kirándulunk,bicajozunk,kacsákat etetünk vagy beülünk egy napos kávézóba.S,hogy legyen délre ebéd a levest előző nap szoktam megfőzni.Másodiknak pedig a" sütőbe betol "ételek jöhetnek szóba.

Bakonyi sertésszelet

Nagyon ritkán eszünk sertéshúst,de ez az étel csak azzal az igazi.


Hozzávalók:

40 dkg sertéstarja
1 közepes fej hagyma
20 dkg gomba(nálunk vargánya és csiperke felesben)
2 dl tejföl
liszt,olaj(vagy serészsír)
só,bors,pirospaprika

A húst szeletelem,kiklopfolom.Sózom és liszben megforgatom.Sütőben is használható fedeles edényben,kevés olajon mindkét oldalán átsütöm kiszedem.Az edényben megdinsztelem a hagymát is,majd hozzárakom a vékonyra szelt gombát átpirítom és végül megszórom pirospaprikával,kicsit sózom,borsozom majd visszateszem a húsokat.1,5-2 dl vizet öntök rá és lefedve a hideg sütőbe tolom.Másfél óra alatt puhára párolódik a hús,és az ízek jól összeérnek.Mikor hazaérünk kiveszem a sütőből és elkeverem benne a tejfölt.A reggel elkészített nokedlit pedig a elzárt de még meleg sütőbe teszem átmelegedni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.