2014. szeptember 18., csütörtök

Padlizsánkrém

Melegedő

Kifejezetten jól esik a tűzhely melege.Úgyhogy használom is,sokat.

Padlizsánkrém

Szép padlizsánokat vettem 300 ft/kg áron a piacon.Csak nem eleget.Úgyhogy ha kapok még,bőségesebben bevásárolok,mert ez a krém jól fagyasztható,így néhány adagot télre is elmentek.



Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
só,bors,olívaolaj

A padlizsánokat mosom,szárazra törlöm,hosszában félbevágom és vágott felükkel lefelé sütőlemezre rakosgatom.Középmeleg sütőben kb.50 perc alatt megsütöm őket.Picit hagyom hűlni,hogy meg tudjam fogni,majd kanállal egy tálba kaparom a zöldség húsát,és villával jól szétnyomkodom.Belereszelem a fokhagymát és a lilahagymát,sózom,borsozom és kevés olívaolajat csurgatok rá.Jól elkeverem,majd legalább fél napra hűtőbe teszem,hogy összeérjenek az ízet.Pirított kenyérszeletekkel tálalom.
Szabadtűzön sütött zöldségekkel még finomabb a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.